Llocs d'interès

Porxos de la Plaça

Antigament, el carrer major estava travessat per porxos, sobre els quals s'hi alçaven les vivendes; en l'actualitat, tan sols es conserven els de la Plaça de la Vila. També són mostra d'una interessant arquitectura Casa Martell i Casa Coll, entre altres.

Esgésia Parroquial de Sant Llorenç

L'esgésia començà a construir-se al segle XVI i es finalitzà l'any 1705, segons consta a la façana principal. És un edifici molt interessant perquè combina elements gòtics amb altres renaixentistes i barrocs. D'aquest estil destaquen la façana principal i l'esvelt campanar de 40 m d'alçada. És obra de l'arquitecte Francisco Ibarguenz.

Capella de la Mare de Déu de Gràcia

Era la primitiva església i fou construïda en època templera. Originariament era d'estil romànic, de transició al gòtic, tot i que tingué modificacions posteriors. Actualment es troba fora de culte.

El Calvari

Altres llocs interessants que es poden visitar tot passejant són el Calvari, al qual s'hi accedeix per un camí costerut i serpentejat, vorejat per altius xiprers, on s'hi troben la Capella de la Mare de Déu dels Dolors, d'estil barroc, i la Capella de la Mare de Déu de Montserrat. No molt lluny d'aquí estan els antics rentadors públics anomenats "La Font", mostra d'arquitectura popular.

Sortida a Berrús

Sortim del poble pel porxo del Bassot, baixem el pendent de la Font i agafem la primera pista a mà esquerra. Un cop hem passat l'ermita de Sant Pau, trobem una cruïlla i girem a la dreta. A la pròxima bifurcació, seguim el camí de l'esquerra, que ens durà a Berrús. L'emplaçament actual de l'ermita no és l'original, ja que es va haver de traslladar al construir-se el pantà de Riba-roja.

L'església, dedicada a Santa Maria Magdalena, és d'estil romànic, de transició al gòtic.

Des d'aquí es pot gaudir d'una magnífica vista panoràmica.


 
Sortida a Sant Pau

Sortint del poble, per la mateixa pista que ens duu a Berrús, s'arriba a Sant Pau. És una ermita troglodítica, ja que tot el sostre està construït de roca natural.
Subscriure a
Menu

Menú principal